345 keer bekeken

Kaartverkoop

 • zondag 06 oktober 2019 @ 02:04
  #12
  reactie op (#11) Serpentor

  Op de 1e ring en de arena vloer wel. Ahoy is echt groot, als je achterin zit of 2e ring bovenin zijn mensen bijna stipjes op het podium vind ik.
  Maar dat vind ik in Arena in Amsterdam ook. Bij mijn laatste concert daar (Madonna paar jaar terug) zat ik 1e ring 1e rij, dan zit je dichtbij. Of staanplaats nemen naast podium, maar das gokken altijd of je vooraan komt.

 • zondag 06 oktober 2019 @ 01:59
  #11
  reactie op (#10) rb1972

  Ziet er best sfeervol en inrukwekkend uit op die foto, het oogt wat 'knusser', de mensen staan vrij dicht op de acts!

 • zondag 06 oktober 2019 @ 01:54
  #10
  reactie op (#9) Serpentor

  Het MECC in Maastricht had er 10.500 zitplaatsen + 2500 staanplaatsen (totaal 13.000) volgens het bidboek zag ik.  
  Maar het ESC gebruikt soms dus ook kleinere locaties, zoals in Tel Aviv, als dat niet anders kan. 
  Eén van de eisen was bijvoorbeeld dat het plafond 18 meter hoog moet zijn, dat lukt niet met elke zaal.

  Ahoy (uit het Bidbook):

  Staanplaatsen vloer: 7.500  staanplaatsen (arena midden)
  Zitplaatsen 1e ring: 3.328 zitplaatsen
  Staanplaatsen 1e ring: 500 staanplaatsen
  Zitplaatsen 2e ring: 5.078 zitplaatsen
  TOTAAL MAX AHOY 16.426

  Wellicht zullen het er in praktijk wat minder zijn, afhankelijk van de indeling, al is het podium al deels opgenomen bij 16.000 plaatsen.

 • zondag 06 oktober 2019 @ 01:21
  #9
  reactie op (#8) rb1972

  16.000 is inderdaad meer dan ik dacht, het 'oogt' wat bescheidener op de foto's, maar dat kan bedrieglijk werken op de ogen 

 • zondag 06 oktober 2019 @ 01:18
  #8

  Nog even over de capaciteit: de zaal in Tel Aviv is kleiner dan in Ahoy. Misschien dat er nu iets minder stoelen worden gevuld, maar Ahoy heeft een bruto capaciteit van 16.000 personen als ik het goed heb, in Tel Aviv bijna de helft: circa 8.500. Van de 7000 kaarten zijn er maar deel voor de verkoop. Alleen al 3000 voor delegaties, dus geen gewoon publiek.

  De prijzen en ticketverkoop werd daar ook via de omroep bekend gemaakt, dus ik denk dat de aankondiging komt op www.songfestival.nl (een pagina van AVRO-TROS verwijst die naar).

  Tel Aviv:
  De shows zullen worden gehouden in de grote zaal van Expo Tel Aviv, die plaats biedt aan 8.500 mensen. Vanwege veiligheidsredenen zal Israel ‘slechts’ 7.000 bezoekers toelaten.

  De Israelische Publieke Omroep KAN onthulde dinsdag dat slechts 4.000 kaartjes beschikbaar zijn voor elke show, waaronder drie live concerten en zes generale repetities. Daarnaast zijn er ook nog eens 3.000 tickets gereserveerd voor buitenlandse delegaties en functionarissen van Europese Publieke Omroepen.

  De goedkoopste kaartjes voor de generale repetitie kosten tussen de €85 en €305.

  Kaartjes voor de halve finale op 14 en 16 mei kosten € 182 en €280, waarbij een kaartje voor de zogenaamde Green Room Experience €243 zal kosten.

  Kaartjes voor de finale op 18 mei kost tussen de €365 en €487.

 • zondag 06 oktober 2019 @ 01:01
  #7
  reactie op (#6) Serpentor

  Op de website van Ahoy staat tevens dat meer info bekend wordt gemaakt via:

  https://www.rotterdam.nl/evenementen/songfestival/

  Daar staat ook vermeld, dat de ticketverloopt loopt via de "Songfestival Website". Het is mij niet duidelijk welke dat is, want die van AVRO-TROS lijkt mij sterk. Tickets staan ook ingepland op de Ahoy website, daar staat het evenement in de agenda.

  Waar kan ik kaartjes voor het Eurovisie Songfestival kopen?
  U kunt binnenkort kaartjes kopen via de officiële Songfestival website. Informatie over de kaartverkoop volgt zo snel mogelijk op deze pagina.

   

 • zondag 06 oktober 2019 @ 00:47
  #6
  reactie op (#5) rb1972

  TOP! 

 • zondag 06 oktober 2019 @ 00:40
  #5
  reactie op (#4) Serpentor

  Dat gaan ze in Rotterdam zelf wel doen. De gemeente wil kaarten uitdelen aan mensen die leven op sociaal minimum, om die bij het evenement in hun stad te betrekken. Hoe en wat weet ik niet. Wel dat de verkoop nog voor kerst start volgens mij.

  Ik leer ook bij: er bestaat een internationale fanclub organisatie, OGAE, met een Nederlandse afdeling.

 • zondag 06 oktober 2019 @ 00:37
  #4
  reactie op (#3) rb1972

  Ik verwacht best wel een run op de kaartjes voor Ahoy, volgens mij is de capaciteit daar groot maar niet enorm. Misschien ben ik nu te socialistisch als ik zeg dat het ook fijn zou zijn als de minderbedeelde ESF fans in dit land een percentage van de kaartjes voor een betaalbare prijs kunnen bemachtigen, het is tenslotte een feest voor iedereen 

 • zondag 06 oktober 2019 @ 00:32
  #3

  Dure tickets en raketten houden ware Songfestivalfans niet tegen

  Bron: NOS
  https://nos.nl/artikel/2284085-dure-tickets-en-raketten-houden-ware-songfestivalfans-niet-tegen.html

  De ticketverkoop voor het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv ging dit jaar niet van een leien dakje. De verkoop werd een paar keer uitgesteld en toen die eindelijk van start ging, werd hij al snel weer stilgelegd. Honderden toegangsbewijzen zouden namelijk in verkeerde handen zijn gevallen.

  Dit jaar werd op sociale media flink geklaagd over de prijzen van de toegangskaarten voor het Songfestival. Die liepen uiteen van 146 euro voor een zitplaats bij de repetities voor de halve finales, tot 415 euro voor een stoel tijdens de finale.

  Duurste kaartjes ooit

  Volgens nieuwssite The Times of Israel waren de tickets nooit eerder in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival zo duur. De prijzen zijn vastgesteld door de organiserende omroep KAN. Maar de kaartverkoop ging niet bepaald hard.

  Vooral de kaartjes voor de repetities, variërend van 146 tot 244 euro, bleven liggen. Daarom besloot KAN half april om ze met korting te verkopen. Een ticket voor de repetitie kostte sindsdien nog maar tussen de 49 en 98 euro.

  Voor de generale repetities zijn nog steeds veel tickets te koop, net als voor de twee halve finales. De finale op zaterdag 18 mei is wel uitverkocht. Voor 500 euro kun je die avond nog wel terecht in de Green Room.

  Veiligheid

  Ook de veiligheidssituatie in het gebied komt de kaartverkoop waarschijnlijk niet ten goede. Vorige week laaide het conflict tussen Israël en Hamas weer op en werden over en weer aanvallen uitgevoerd. Sinds maandag geldt een staakt-het-vuren in het gebied.

  Toch laat de echte Songfestivalliefhebber zich door deze factoren niet tegenhouden. We spraken drie fans die 'gewoon' naar Israël gaan.

  De 55-jarige Fred Helmstrijd is er de laatste jaren bijna altijd bij. "De eerste keer was in 2010 met het optreden van Sieneke in Oslo." Alleen de edities in Azerbeidzjan (2012) en Oekraïne (2017) sloeg hij over, "voor de veiligheid".

  Fred, die een licht verstandelijke beperking heeft, reist altijd alleen, "want er zijn geen groepsreizen naar het Songfestival". Het reisbureau in zijn woonplaats Schagen helpt hem met boeken. Ook staat reisagent John Admiraal hem bij met met kopen van de Songfestivalkaartjes. Hij brengt hem bovendien naar Schiphol en haalt hem bij terugkomst weer op. "Ja, John doet heel veel voor me", zegt Fred.

  Eigenlijk wilde ik niet gaan, vanwege de veiligheid en toestanden.

  Fred Helmstrijd

  Zijn reis naar Israël heeft hij op pas op het laatste moment geboekt. "Eigenlijk wilde ik niet gaan, vanwege de veiligheid en toestanden. Maar omdat Nederland nu zo hoog staat in de peilingen, wil ik er toch bij zijn." Zijn zus Anneke vond het goed, "want Israël zit immers gewoon in het pakket van de reisverzekering".

  Fred vertrekt donderdagochtend naar Tel Aviv. 's Avonds kan hij dan al bij de halve finale zijn, waarin Duncan Laurence Nederland vertegenwoordigt met het nummer Arcade, zaterdagavond is hij ook bij de finale. Tussendoor maakt hij met een Songfestival- en Facebookvriend een excursie, om wat van het land te zien. "Mensen zeggen tegen mij dat Israël een heel mooi land is en dat je er gerust naartoe kunt. En het is er lekker warm."

  sanne Yard (26) wil ieder jaar per se bij het Songfestival zijn. Over de financiën hoeft ze zich eigenlijk nooit zorgen te maken. Ze heeft inmiddels zo'n groot netwerk in Songfestivalland, niet alleen privé maar ook zakelijk, dat ze altijd wel iets kan "regelen". Dit jaar had ze geluk. Met drie vrienden deed ze mee aan een videowedstrijd waarmee je VIP-tickets voor de finale kon winnen én overnachtingen in een vijfsterrenhotel. "Het was een Carpool Karaoke. Ik dacht: waarom niet, we doen mee voor de fun. En toen kregen we een belletje dat we hadden gewonnen. We waren heel erg blij."

  Isanne kijkt al van jongs af aan naar het Songfestival en het Junior Songfestival voor kinderen. Op haar veertiende vroeg ze of ze daar niet backstage kon werken. "Dat kon toen natuurlijk niet." Maar haar ambitie werd er niet minder om. In 2013 ging ze voor het eerst naar het Songfestival, in Zweden. "Het was nog leuker en magischer dan ik had verwacht. Twee weken lang één groot circus, met repetities, optredens, samenwerking met andere delegaties, feestjes, meet-and-greets, noem maar op. Er gebeurt elke dag wel wat."

  Het nummer van Duncan Laurence is echt next level, dat is echt quality.

  Isanne Yard

  Inmiddels heeft Isanne het Songfestival toch al meerdere malen van achter de schermen beleefd. Niet voor de Nederlandse delegatie, trouwens, hoewel ze dat in de toekomst wel heel graag zou willen.

  In 2016 en 2017 deed Isanne de PR voor Georgië. "Mijn liefde omvat het hele Songfestival, niet alleen de Nederlandse deelname. Maar ik zou het natuurlijk fantastisch vinden als Nederland wint. Dit jaar gaat dat ook lukken, dat weet ik voor 100 procent zeker. Toen ik het nummer van Duncan Laurence voor het eerst hoorde, dacht ik: wauw, dit is echt next level, dit is echt quality."

  Raketten

  Volgens Isanne past het nummer van Laurence ook goed bij Nederland. "Het is een nummer dat Roemenië bijvoorbeeld nooit zou insturen. Ieder land heeft toch een beetje zijn eigen karakter." Isanne schreef dit jaar trouwens ook zelf een lied, maar stuurde dat uiteindelijk niet in. "Soms zoeken landen een songwriter of producer. Daar kun je dan aan meedoen."

  Isanne is al sinds gisteren in Tel Aviv. "Toen ik een paar dagen geleden hoorde dat er raketten werden afgevuurd in Israël en de Gazastrook, schrok ik wel een beetje. Ik vind het wel heftig wat daar gebeurt. Maar tegelijkertijd probeer ik me ervoor af te sluiten. Ik kom daar voor het Songfestival en wil me graag daarop focussen, niet op negativiteit."

  Patrick Huisman (46) heeft naar eigen zeggen "een vermogen neergeteld" om komende zaterdag bij de finale van het Songfestival te kunnen zijn. Hij bevestigt dat de kaartjes nooit eerder zo duur waren. "Normaal gesproken koop ik via de fanclub een pakket met kaartjes voor de twee halve finales en de finale. Dat kost in totaal meestal zo'n 400 euro, maar dit jaar ging het om 1000 euro."

  Patrick besloot aanvankelijk om een jaartje over te slaan, maar toen bleek Duncan Laurence zó kansrijk dat hij besloot om toch te gaan. "We hebben in 44 jaar nog nooit zoveel kans gemaakt op de overwinning. Ik vergeef het mezelf nooit meer als we nu winnen en ik er niet bij ben."

  Het is dat Madonna komt.

  Patrick Huisman

  Dus lapte hij 421 euro voor een finalekaartje. "Het is dat Madonna komt voor een gastoptreden, zeg ik nu maar tegen mezelf." Volgens Patrick zijn de kaartjes dit jaar zo duur doordat de Israëlische omroep geen staatssteun krijgt. Ook is de zaal kleiner dan bij eerdere edities van het Eurovisie Songfestival. Er zijn dus minder plaatsen beschikbaar.

  Voordat Patrick zijn kaartje kocht, heeft hij "even zitten googelen hoe ver de Gazastrook van Tel Aviv afligt". De veiligheidssituatie baart hem wel enige zorgen, maar "je hebt niet veel keuze als je erbij wilt zijn".

  Het is ook niet de eerste, maar al de derde keer dat het muziekevenement in Israël plaatsvindt. "Toen is het ook goed gegaan. Ik ga er dus maar vanuit dat het een week is waarin iedereen juist extra slim en verstandig handelt."

  Gewijzigd op 2019-10-06 00:33:30