138 keer bekeken

Loting 2020: deelnemende landen ingedeeld

 • maandag 03 februari 2020 @ 01:48
  #5

  Was een mooie, soms grappige presentatie, heel goed gedaan. 

  Wees jezelf, het leven is te kort om iemand anders te zijn! handtekeningafbeelding
 • vrijdag 31 januari 2020 @ 12:41
  #4

  Met de kaarten was er nauwelijks tussen te komen; er werden ook een tiental staanplaatsen verloot (de beste plaatsen) die normaal alleen via de fanclubs te krijgen zijn. De belangstelling is in ieder geval groot.

 • vrijdag 31 januari 2020 @ 12:38
  #3
  reactie op (#2) Peris

  Ik ben geen persoonlijk fan van Jan Smit, maar de nieuwe look staat goed!

  De loting en presentatieteam:

 • vrijdag 31 januari 2020 @ 12:31
  #2
  reactie op (#1) rb1972

  De reacties op deze eerste samenwerking van Chantal, Edsilia en Jan waren goed. Het Britse Engels scheen vooral opgevallen te zijn. Evenals het andere uiterlijk van Jan Smit. Ik herkende hem bijna niet met bril en snor! Ah, en het wilde kapsel. En Chantal schijnt als de leading lady van de drie beschouwd te worden!

  De beschikbare kaarten op 30 januari waren weer in een oogwenk weg. Benieuwd wie er van deze halve finales uiteindelijk naar de finale gaan!

 • woensdag 29 januari 2020 @ 00:57
  #1

  Dinsdag 28-1-2020 vond de loting plaats voor de indeling bij de halve finales.

  Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit hebben dinsdag in Rotterdam bekendgemaakt welke landen tegen elkaar strijden in de halve finales van het Eurovisie Songfestival. Dit gebeurde via een loting.

  In de eerste halve finale op 12 mei 2020 treden de volgende landen op:
  Noord-Macedonië, Wit-Rusland, Litouwen, Zweden, Slovenië, Australië, Ierland, Rusland, Noorwegen, Cyprus, Kroatië, Azerbeidzjan, Malta, Israël, Oekraïne, Roemenië en België.

  In de tweede halve finale, op 14 mei, treden de volgende landen op:
  Oostenrijk, Moldavië, Polen, San Marino, Servië, IJsland, Tsjechië, Griekenland, Estland, Denemarken, Bulgarije, Zwitserland, Finland, Armenië, Letland, Georgië, Portugal en Albanië.

  Nederland staat direct in de finale op zaterdag 16 mei samen met Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Groot-Brittannië  (deze laatste 5 landen staan altijd meteen in de finale omdat zij financiëel het meeste bijdragen aan de organisatie van het ESC).