215 keer bekeken

Duncan Laurence ontvangt Edison

 • donderdag 13 februari 2020 @ 22:02
  #4
  reactie op (#3) rb1972

  Ik vond en vind Arcade een geweldig nummer, ook 'op zichzelf staand' en niet in de context van ESF. Want het is bijna te mooi voor het ESF. Er zit niet de uiterlijke poespas bij die we van de meeste nummers gewend zijn.

 • donderdag 13 februari 2020 @ 21:43
  #3
  reactie op (#2) Peris

  Ahoy heeft ook al een gang o.i.d. naar hem vernoemd, dat komt gewoon door Eurovision. Dat we daar allemaal beetje gek van zijn is niet zo vreemd natuurlijk, we hadden al zó lang niet meer gewonnen. Ik weet niet of Duncan dat als druk ziet om te preseteren, soms lijkt hij erg nuchter.

  Duncan is al andere paden ingeslagen. Voor zover ik weet heeft hij gebroken met de producer van Arcade na het ESC vorig jaar en is hij naar de USA vertrokken om daar een album te produceren.

  Of het net zo aanslaat als Arcade weet je natuurlijk nooit. Arcade had meer met de songefestival gekte te maken dan het nummer zelf. Ik weet niet of het wel een "hit" was geweest, als het geen ESC nummer was geweest.

 • dinsdag 11 februari 2020 @ 22:35
  #2
  reactie op (#1) rb1972

  Mooi voor hem, maar het schept meteen wel verwachtingen voor alles wat na Arcade komt.

 • dinsdag 11 februari 2020 @ 22:28
  #1

  Duncan Laurence ontvangt Edison voor Arcade

  Bronnen: RTL Nieuws, Nu.nl, RTV Rijnmond

  Duncan Laurence (25) heeft maandag zijn eerste Edison in de wacht gesleept. De zanger kreeg de prijs voor beste song voor zijn winnende songfestivalnummer Arcade.

  De Edison-jury noemt Arcade "een uiterst smaakvolle en integere song" die "stijlvol en prachtig geproduceerd" is. "Arcade reikt tot ver over onze grenzen en lijkt slechts het begin van nog veel meer moois", zo staat in het juryrapport. Duncan kreeg de voorkeur boven Roller Coaster van Danny Vera en Hoe Het Danst van Marco Borsato, Davina Michelle en Armin van Buuren.

  In de categorie hiphop kreeg Josylvio een Edison voor zijn succesalbum Gimma. Hij versloeg daarmee onder meer de razendpopulaire Snelle, die met zijn album Vierentwintig genomineerd was. De jury noemt Josylvio "een veelzijdig artiest" die "kwalitatieve muzikale hiphop" maakt. De Edison in de categorie alternative ging naar zangeres S10 voor haar debuutalbum Snowsniper. Suzan & Freek wonnen de Edison in de categorie Nederlandstalig met Gedeeld door ons.

  En na vijftien jaar werden ook De Toppers beloond voor hun succes. De supergroep, bestaande uit René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit, verdiende zijn eerste Edison in de categorie Hollands voor de jubileumeditie van 2019. "De jury heeft al langer waardering en bewondering voor dit bijzondere muziekevenement en juist ook voor de registratie ervan", aldus het rapport.