105 keer bekeken

Breakdancehit Redo verzorgt opening halve finale songfestival

 • donderdag 20 februari 2020 @ 01:11
  #1

  Breakdancehit Redo verzorgt opening halve finale songfestival

  Breakdancer Redouan Ait Chitt (30) – ofwel Redo – beleeft op 14 mei in Ahoy waarschijnlijk de dag van zijn leven. De danser, geboren met fysieke beperkingen, verzorgt met een show de opening van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. De al vaak gelauwerde danser won vorig jaar nog de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansprestatie van het seizoen.

  Redo begon op zijn 14de met dansen, geïnspireerd door leeftijdsgenoten. En ondanks zijn beperkingen – hij mist een rechterheup, ellebooggewricht en vijf vingers – wist hij zich rap op te werken in de danswereld, met onder meer een glansrol in de talentenjacht Everybody Dance Now, waar hij de harten van de jury veroverde en tweede werd. In Rotterdam volgde hij de vierjarige studie Creative Business bij Hogeschool Inholland.

  Gerben Bakker, Head of Show Eurovisie Songfestival 2020: ,,Met dit Eurovisie Songfestival willen we Nederlands talent in al z’n facetten laten zien. Redo is een groot danstalent en zijn verhaal past perfect bij het inclusieve en diverse karakter van dit songfestival.’’

  Bron: AD
  https://www.ad.nl/show/breakdancehit-redo-verzorgt-opening-halve-finale-songfestival~ae598223/