59 keer bekeken

65e Eurovisiesongfestival heeft zijn eigen munt

 • dinsdag 10 maart 2020 @ 23:19
  #1

  65e Eurovisiesongfestival heeft zijn eigen munt

  Bron: RTL Nieuws

  Ter ere van de 65e editie van het Eurovisiesongfestival heeft de Koninklijke Nederlandse Munt maandag de officiële Eurovisiesongfestival-munt onthuld. Dat gebeurde in Rotterdam Ahoy in het bijzijn van de delegaties van alle 41 deelnemende landen.

  De speciale jubileumuitgifte is een eerbetoon aan de 65e editie van het liedjesfestijn. In het ontwerp zijn alle winnende nummers tot nu toe verwerkt. Muziekproducent Eric van Tijn heeft alle winnende tracks in één mix samengebracht. De mix is afgespeeld op een installatie, ontworpen door Juan José Sánchez Castaño van de Koninklijke Nederlandse Munt.

  Het ontwerp komt tot leven via een speaker met daarop een bakje met water. Dit water, afkomstig uit de Rotterdamse Maas, heeft 'songfestival-wethouder' Said Kasmi overhandigd aan de ontwerper. De frequenties van alle winnende songfestivalnummers creëren door middel van de speaker een reliëf in het waterbakje. Deze trillingen zijn exact in reliëf weergegeven op de munt. Hierdoor is de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival vastgelegd in een fysiek product, zo is de gedachte.

  Gewijzigd op 2020-03-10 23:21:50