153 keer bekeken

Rotterdam wil Eurovisie Songfestival ook in 2021 organiseren

 • maandag 27 april 2020 @ 23:43
  #4
  reactie op (#2) mr-fun

  Er is heel veel geld stoken in de voorbereidingen Dré. Van het bidbook tot de beveiliging, evenementen, websites, het werven van vrijwilligers, verloten van de kaarten, video-opnames enz. Een deel kan men natuurlijk volgend jaar hergebruiken maar veel moet ook opnieuw. En dan hopen dat het in 2021 lukt.

  Rotterdam is nu akkoord, het is nu wachten op AVROTROS en andere partijen, binnen een week moet ergens een beslissing vallen. Maar ik ga er vanuit dat Nederland die eer wil hebben voor de organisatie, want anders verklaar ik ze gewoon voor gek. 

 • vrijdag 24 april 2020 @ 18:15
  #3

  Dat is mooi

  Mijn ding is creatief zijn. 
   handtekeningafbeelding
 • vrijdag 24 april 2020 @ 16:23
  #2

  Heeft Rotterdam het geld voor het organiseren van het Songfestival, al helemaal opgemaakt??? Als ze slim zijn stoppen ze het geld, wat van dit jaar nog over is, nog bij het potje van volgend jaar.

 • vrijdag 24 april 2020 @ 16:19
  #1

  Rotterdam wil Eurovisie Songfestival ook in 2021 organiseren

  Rotterdam wil ook in 2021 het Eurovisie Songfestival organiseren. De gemeenteraad van de stad heeft daar donderdag toe besloten.

  Het evenement zou in de week van 11 mei plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle grote evenementen tot 1 september geannuleerd en werd door de European Broadcasting Union besloten het Songfestival naar 2021 te verschuiven.

  De verwachting was al dat Rotterdam het Songfestival nogmaals zou willen organiseren, ook omdat meewerkende organisaties zoals Ahoy en de NPO die hoop hadden uitgesproken.

  Gemeente Rotterdam, Ahoy en omroep verheugd

  23-04-2020 (Nu.nl / RTV Rijnmond)

  Rotterdam Ahoy reageert dan ook verheugd op het nieuws. "Wij zijn blij met dit besluit van de gemeenteraad", laten zij weten aan NU.nl.

  "We zijn dit traject vorig jaar samen met de gemeente Rotterdam en andere partners gestart en willen niets liever dan het Songfestival in 2021 alsnog in Rotterdam en in Ahoy verwelkomen."

  Ook wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme) is blij met het besluit. "Voor ons staat voorop dat we er een feest van en voor iedereen van kunnen maken. De afgelopen tijd is hard gewerkt en wat dat betreft staan we klaar om de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2021 in onze stad te verwelkomen."

  Een woordvoerder van de NPO, NOS en AVROTROS laat desgevraagd weten "bijzonder dankbaar en trots te zijn dat Rotterdam en Ahoy opnieuw volmondig ja zeggen tegen het opnieuw verwelkomen van het evenement".

  "De afgelopen weken heeft de projectorganisatie van het Eurovisie Songfestival vanuit de publieke omroep zich gericht op de afwikkelingen rondom het afgelaste evenement van dit jaar. Tegelijkertijd bereiden we ons voor op de mogelijke organisatie van het Eurovisie Songfestival in 2021 in Rotterdam."