75 keer bekeken

American Song Contest 2021: Eurovisiesongfestival krijgt Amerikaans zusje

 • zaterdag 08 augustus 2020 @ 16:53
  #2
  reactie op (#1) Travelboy

  Dat is denk ik ook makkelijker voor Amerika. en voor Europa 

   

   

   

   

   

   

  Gewijzigd op 2020-08-08 16:55:21
  Mijn ding is creatief zijn. 
   handtekeningafbeelding
 • vrijdag 07 augustus 2020 @ 13:39
  #1

  “12 points from Kentucky go to.. ALABAMA!” Europa’s favoriete muziekspektakel krijgt een Amerikaanse versie. De eerste editie van ‘The American Song Contest’ zal plaatsvinden rond Kerst 2021.

  Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

  De Amerikaanse versie van het Eurovisiesongfestival zal, zoals het plan nu is, bestaan uit meerdere rondes. In een reeks van 5 tot 10 live kwalificatierondes zullen vertegenwoordigers van verschillende staten het tegen elkaar opnemen om een plekje in de halve finales te bemachtigen. De staten die het uiteindelijk tot de Grand Final schoppen strijden vervolgens om de ultieme winst.

  “De unieke erfenis van het Eurovisiesongfestival gaat 65 jaar terug en de wereldwijde populariteit neemt nog steeds toe. Het is tijd voor Amerika om dit spektakel mee te maken via deze zustercompetitie, het Amerikaanse Songfestival”, aldus Martin Österdahl, Executive Supervisor van het Eurovisiesongfestival. American Song Contest-producer Anders Lenhoff belooft dat het muziekspektakel ‘anders zal zijn dan alles wat eerder op de Amerikaanse televisie te zien is geweest’.

  In aanloop naar de wedstrijd wordt The American Song Contest Academy samengesteld: een groep bestaand uit Amerikaanse muziekprofessionals van alle genres en achtergronden. De leden van The Academy zullen jury’s samenstellen die, samen met het regionale publiek, toptalenten verzamelen om de 50 staten te vertegenwoordigen.  

  Gewijzigd op 2020-08-07 13:52:13