Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 08 oktober 2019 @ 17:37 door Casper1972 , 472 keer bekeken

2019-10-08 > Wie presenteren …

Bron: Songfestivalweblog.nl

De organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft aan diverse media laten weten nog geen keuze te hebben gemaakt voor het presentatieteam voor het komende Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Eén dezer dagen zal er een keuze gemaakt worden en zullen gesprekken plaats gaan vinden waarna de contracten getekend moeten gaan worden. Naar verwachting zullen de namen eind november of begin december bekend gemaakt worden. Eind januari is de sleuteloverdracht door de burgemeester van Tel Aviv en de presentatoren werden de afgelopen jaren ook hiervoor ingezet.

Dionne, Jan, Herman of Winfried?

Hoeveel presentatoren ingezet gaan worden is nog niet duidelijk, maar het lijkt er op dat het er maximaal drie zullen zijn en dat ze sowieso niet afkomstig zijn van de commerciële omroep. De naam van Dionne Stax die onlangs overstapte van de NOS naar AVROTROS lijkt een grote kanshebber te zijn om de shows half mei te gaan presenteren. Ook de naam van Jan Smit valt vaak. De zanger die sinds 2011 het commentaar levert bij het liedjesfestijn heeft er nooit een geheim van gemaakt het een eer te vinden om de shows te gaan presenteren. De namen van NOS presentatoren Herman van der Zandt en Winfried Baijens vallen echter ook regelmatig en zij schijnen ook op de shortlist te staan van de organisatie.

Outsiders
Naast de eerder genoemde namen zijn in de media ook de namen genoemd van Amber BrantsenAnnechien Steenhuizen (beide NOS), Rik van de Westelaken, Tim Douwsma, Buddy Vedder en Romy Monteiro van AVROTROS. Andere omroepen hebben Anita Witzier, Lucille Werner (beide KRO-NCRV), Nadia Moussaïd (VPRO), Astrid Joosten, Emma Wortelboer (BNNVARA) in huis. Daarnaast hebben ook Tooske Ragas en Nance Coolen, die op dit moment geen contract hebben bij een omroep, laten weten graag het songfestival te gaan presenteren. Er kunnen uiteraard buiten de NPO bekende Nederlanders gevraagd worden voor de presentatieklus. In 1980 viel de keuze op de actrice Marlous Fluitsma die de voorkeur kreeg boven o.a. Willem Ruis, Ivo Niehe, Willy Dobbe en Edvard Niessing. De eerder in de media genoemde namen zoals Doutzen Kroes, Barry Atsma, Michiel Huisman, Bastiaan Ragas, Nikkie de Jager, Sylvie Meis of Karin Bloemen zijn niet voor de hand liggend, maar wie weet wordt één van deze namen toegevoegd aan het presentatieteam.


Persconferenties
Behalve voor de de show zullen er ook presentatoren gezocht worden voor de persconferenties die plaats hebben in Ahoy voor de geaccrediteerde pers. Roos Moggré (foto, AVROTROS) presenteerde al enkele persconferenties met betrekking tot het Eurovisie Songfestival. Zij zou dus een logische keus zijn om ook de persconferenties, die plaatsvinden na de repetities, met de deelnememde artiesten voor haar rekening te nemen. Een andere naam zou Koos van Plateringen kunnen zijn die tot deze zomer voor SBS6 werkte, maar nu zonder omroep zit. De eerder in dit artikel genoemde presentatoren die niet gevraagd worden voor de tv-shows zouden hier uiteraard ook voor ingezet kunnen worden.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.